top of page
  • csc607

Vinterferie tid til at bage



Nyd den lækre kringle mens den er lun, mums!


(10 personer)

50 g gær

2 spsk. lunkent vand

2 æg

50 g sukker

1 knivspids salt

200 g smør

350 g hvedemel

1 tsk. kardemomme

50 g sukker

FYLD

75 g rørsukker

75 g smør

100 g marcipan skåret i små terninger

PYNT

Et sammenpisket æg

50g hasselnøddeflager

4 spsk. sukker

Opløs gæren i vandet, tilsæt æg, sukker og salt og rør godt. Smelt smørret og kom det i dejen, rør godt. Bland mel og kardemomme og ælt det i dejen, til den er let og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 45 minutter. Rør sukker, smør og marcipan sammen til en remonce.

Ælt dejen igennem og rul den ud på et meldrysset til 20 cm x 45 cm. Løft dejen over på en bageplade med bagepapir. Fordel remoncen i en aflang bane i midten af dejen. Fold siderne af dejen ind mod midten, lad dem komme helt ind over hinanden. Lad kringlen efterhæve et lunt sted i 30 minutter. Pensl med æg, drys med hasselnødder og sukker. Klip forskudte i dejen helt ned til fyldet så den får et fint mønster. Bag kringlen i en 220 grader varm ovn i 12-15 minutter.


31 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Forside_Appetizer-RGB-farver-scaled.jpg, forside.jpg
bottom of page