top of page

Kage til weekenden

csc607

CHOKOLADEKAGE MED RØDBEDER OG MÆLKECHOKOLADE TOPPING.




En skøn chokoladekage der bliver dejlig frisk pga. rødbederne.


Antal: 8-10 personer

Arbejdstid: 20 min.

Bagetid: 40 min


200 g farin

3 æg

200 g smør

100 g mørk chokolade

150 g rødbede

125 g hvedemel

1 tsk. Bagepulver

40 g kakao

Topping:

100 g blødt smør

200 g mascarpone ( eller philadelphia ost)

300 g flormelis

200 g mælkechokolade

Pynt:

125 g blåbær

Guldstøv og skovsyre

1. Dej: Pisk farin og æg godt sammen. Smelt smør og chokolade sammen over et vandbad, hæld i æggemassen og rør godt.

2. Skræl og riv rødbeden let groft og vend i dejen. Bland hvedemel, bagepulver og kakao sammen og drys i dejen, mens du rører. Fordel dejen i en smurt form på 20 cm i diameteren.

3. Bag i 40 minutter ved 175 grader. Afkøl let og tag udad formen.

4. Topping: Pisk smør, mascarpone og flormelis sammen. Hak chokoladen fint og smelt over et vandbad, vend i mascarponeblandingen. Kom i en sprøjtepose med en tyl og stil i køleskabet.

5. Pynt kagen med små toppe af chokoladecremen, pynt med blåbær, guldstøv og skovsyre.



24 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page