CHOKOLADEKAGE MED RØDBEDER OG MÆLKECHOKOLADE TOPPING.

En skøn chokoladekage der bliver dejlig frisk pga. rødbederne.
Antal: 8-10 personer
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 40 min
200 g farin
3 æg
200 g smør
100 g mørk chokolade
150 g rødbede
125 g hvedemel
1 tsk. Bagepulver
40 g kakao
Topping:
100 g blødt smør
200 g mascarpone ( eller philadelphia ost)
300 g flormelis
200 g mælkechokolade
Pynt:
125 g blåbær
Guldstøv og skovsyre
1. Dej: Pisk farin og æg godt sammen. Smelt smør og chokolade sammen over et vandbad, hæld i æggemassen og rør godt.
2. Skræl og riv rødbeden let groft og vend i dejen. Bland hvedemel, bagepulver og kakao sammen og drys i dejen, mens du rører. Fordel dejen i en smurt form på 20 cm i diameteren.
3. Bag i 40 minutter ved 175 grader. Afkøl let og tag udad formen.
4. Topping: Pisk smør, mascarpone og flormelis sammen. Hak chokoladen fint og smelt over et vandbad, vend i mascarponeblandingen. Kom i en sprøjtepose med en tyl og stil i køleskabet.
5. Pynt kagen med små toppe af chokoladecremen, pynt med blåbær, guldstøv og skovsyre.

Comments