top of page
  • csc607

Den bedste chokoladekage

MARCELCHOKOLADEKAGE MED HØVLET CHOKOLADE

10-12 PERSONER

En skøn festkage, hvor man bager halvdelen af dejen, og resten bliver smurt over som en blød mousse. Drys med chokolade spåner og frysetørre hindbær

200 g mørk chokolade 70 %

200 g smør

6 pasteuriserede æggeblommer (3 bæger)

200 g flormelis

6 pasteuriserede æggehvider (4 bæger)

PYNT

50 g høvlet chokolade

250 g danske jordbær


Smelt chokoladen og smørret over et vandbad. Pisk æggeblommerne godt med flormelis, så de bliver hvide, og vend dem ned i chokolademassen. Pisk æggehviderne stive, og vend også dem ned i chokolademassen. Tag halvdelen af kagemassen fra, og gem den i en skål på køl. Hæld resten af dejen i en rund springform (20 cm), der er smurt med smør og drysset med sukker. Bag kagen i en 170 grader varm ovn ca. 20-25 minutter. Lad kagen afkøle, (den falder sammen i midten, men så er der plads til mousse) og fordel den kolde mousse over kagen. Skyl og skær jordbær i skiver, fordel over kagen, drys med chokolade og server.



36 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Forside_Appetizer-RGB-farver-scaled.jpg, forside.jpg
bottom of page