top of page

Den bedste chokoladekage

  • csc607
  • 31. jul. 2022
  • 1 min læsning

MARCELCHOKOLADEKAGE MED HØVLET CHOKOLADE

10-12 PERSONER

En skøn festkage, hvor man bager halvdelen af dejen, og resten bliver smurt over som en blød mousse. Drys med chokolade spåner og frysetørre hindbær

200 g mørk chokolade 70 %

200 g smør

6 pasteuriserede æggeblommer (3 bæger)

200 g flormelis

6 pasteuriserede æggehvider (4 bæger)

PYNT

50 g høvlet chokolade

250 g danske jordbær


Smelt chokoladen og smørret over et vandbad. Pisk æggeblommerne godt med flormelis, så de bliver hvide, og vend dem ned i chokolademassen. Pisk æggehviderne stive, og vend også dem ned i chokolademassen. Tag halvdelen af kagemassen fra, og gem den i en skål på køl. Hæld resten af dejen i en rund springform (20 cm), der er smurt med smør og drysset med sukker. Bag kagen i en 170 grader varm ovn ca. 20-25 minutter. Lad kagen afkøle, (den falder sammen i midten, men så er der plads til mousse) og fordel den kolde mousse over kagen. Skyl og skær jordbær i skiver, fordel over kagen, drys med chokolade og server.


ree

 
 
 

Kommentarer

Kunne ikke indlæse kommentarer
Det ser ud til, at der var et teknisk problem. Prøv at oprette forbindelse igen eller opdatere siden.
bottom of page