CHOKOLADEKAGE MED HVID CHOKOLADECREME OG JORDBÆR
10-12 personer
Tid: 20 minutter + bagetid og hviletid
200 g blødt smør
200 g sukker
80 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 spsk. kakao
100 g mørk chokolade
3 æg
HVID CHOKOLADECREME
200 g hvid chokolade
1/2 liter piskefløde
ENDVIDERE
1 spring på 18 cm i diameter.
250 g jordbær
1 spsk. flormelis
Pisk smør sammen med sukker, til en ensartet masse.
Bland bagepulver, hvedemel og kakao sammen og sigt det ned i dejen.
Hak chokoladen fint og smelt den og hæld i dejen, tilsæt æggene lidt af gangen og pisk godt indimellem.
Smør formen smør. Fordel dejen i formen, og bag kagen i ovnen i 35-40 minutter. Tag ud af formen og afkøl helt.
HVID CHOKOLADECREME; hak chokoladen fint, kog fløde op og hæld over den hakkede chokolade lidt af gangen så chokoladen smelter. Rør til en ensartet masse. Stil i fryser 1 time, pisk den op med en elpisker. Nip og del jordbærrene i halve. Fordel cremen på kagen sammen med jordbær, drys med flormelis.
Comments