top of page
  • csc607

Mortens Aften, and på en anden måde


ANDEBRYSTER I SOYAMARINADE MED SALAT

4 andebryster af 300 g

1 1/2 dl. rapsolie

4 fed hvidløg, fintrevet

6 cm ingefær, fintrevet

2 knust stjerneanis

6 spsk. tamari, japansk soja

fintrevet appelsinskal fra en appelsin

friskpresset appelsinsaft fra en appelsin

havsalt og friskkværnet peber

SALAT

100 g afskallede hasselnøddekerner, groft hakket

2 appelsiner skåret i fileter

100 g rucolasalat

1 radisiosalat, plukket i grove stykker

DRESSING:

1 dl appelsinsaft

2 dl rapsolie

havsalt og friskkværnet peber


Rids fedet på andebrysterne i tern og læg dem i en lage af olie, hvidløg, ingefær, stjerneanis, soja, appelsinskal og appelsinsaft. Lad dem trække i lagen i 1 time. Skyl salaterne godt og dryp godt af, bland dem med appelsinfileter og hasselnødder. Pisk appelsinsaft og rapsolie godt sammen, smag til med salt og peber. Vend salaten godt rundt i dressingen. Hæld lidt af lagen fra kødet på en varm pande, og brun andebrysterne af med fedtsiden nedad, til fedet er sprødt og flot gyldent, vend og steg i 2 minutter på kødsiden. Steg kødet færdigt i en 175 grader varm ovn i 8 minutter. Lad kødet hvile i 5-8 minutter før det skæres.

ARBEJDSPLAN

To timer før:

  • Rør lagen sammen

  • Rids andebrysterne

  • Skær appelsiner i filet

  • Steg andebrysterne på panden

  • Rør dressingen til salaten


Lige før og under middagen:

  • Sæt kødet i ovnen

  • Skær kødet

  • Anret salaten, kom dressing på og krydr


9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Forside_Appetizer-RGB-farver-scaled.jpg, forside.jpg
bottom of page