ANDEBRYSTER I SOYAMARINADE MED SALAT
4 andebryster af 300 g
1 1/2 dl. rapsolie
4 fed hvidløg, fintrevet
6 cm ingefær, fintrevet
2 knust stjerneanis
6 spsk. tamari, japansk soja
fintrevet appelsinskal fra en appelsin
friskpresset appelsinsaft fra en appelsin
havsalt og friskkværnet peber
SALAT
100 g afskallede hasselnøddekerner, groft hakket
2 appelsiner skåret i fileter
100 g rucolasalat
1 radisiosalat, plukket i grove stykker
DRESSING:
1 dl appelsinsaft
2 dl rapsolie
havsalt og friskkværnet peber
Rids fedet på andebrysterne i tern og læg dem i en lage af olie, hvidløg, ingefær, stjerneanis, soja, appelsinskal og appelsinsaft. Lad dem trække i lagen i 1 time. Skyl salaterne godt og dryp godt af, bland dem med appelsinfileter og hasselnødder. Pisk appelsinsaft og rapsolie godt sammen, smag til med salt og peber. Vend salaten godt rundt i dressingen. Hæld lidt af lagen fra kødet på en varm pande, og brun andebrysterne af med fedtsiden nedad, til fedet er sprødt og flot gyldent, vend og steg i 2 minutter på kødsiden. Steg kødet færdigt i en 175 grader varm ovn i 8 minutter. Lad kødet hvile i 5-8 minutter før det skæres.
ARBEJDSPLAN
To timer før:
Rør lagen sammen
Rids andebrysterne
Skær appelsiner i filet
Steg andebrysterne på panden
Rør dressingen til salaten
Lige før og under middagen:
Sæt kødet i ovnen
Skær kødet
Anret salaten, kom dressing på og krydr
Comments