Citronkage med syltede citronskiver

Antal: 8 personer
Tid: 20 min
Komfurtid: 30 min
Kagedej
150 g smeltet smør
200 g sukker
125 g marcipan
1 tsk. vaniljesukker
3 æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
saft af en økologisk citron
skal af 1 1/2 økologiske citroner
Glasur
400 g flormelis
saft af 1 økologisk citron
1-2 spsk. kogende vand
Syltede citronskiver
2 små citroner
1 dl vand
1 dl honning
1) Tænd ovnen på 170 grader.
2) Rør smør og sukker sammen, tilsæt æg et ad gangen og rør godt. Skær marcipanen i små stykker og kom i dejen, sammen med vaniljesukker.
Rør til en ensartet masse.
3) Sigt hvedemel og bagepulver ned i massen, og rør det godt sammen. Vend citronsaft og - skal ned i dejen.
4) Fordel dejen i en smurt randform, bag kagen i 30-35 minutter. Afkøl på en rist.
5) Rør ingredienserne til glasuren sammen, til den er let tyk flyende. Kom glasuren på kagen med en gaffel så det bliver spredt, den må gerne løbe ned af siderne.
6) Skær citroner i skiver og kog dem med vand og honning i 12 min.
7) Pynt på kagen.
Comentários