top of page
  • csc607

Jeg elsker citroner, især i kager

Citronkage med syltede citronskiver




Antal: 8 personer

Tid: 20 min

Komfurtid: 30 min



Kagedej

150 g smeltet smør

200 g sukker

125 g marcipan

1 tsk. vaniljesukker

3 æg

200 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

saft af en økologisk citron

skal af 1 1/2 økologiske citroner

Glasur

400 g flormelis

saft af 1 økologisk citron

1-2 spsk. kogende vand


Syltede citronskiver

2 små citroner

1 dl vand

1 dl honning



1) Tænd ovnen på 170 grader.

2) Rør smør og sukker sammen, tilsæt æg et ad gangen og rør godt. Skær marcipanen i små stykker og kom i dejen, sammen med vaniljesukker.


Rør til en ensartet masse.

3) Sigt hvedemel og bagepulver ned i massen, og rør det godt sammen. Vend citronsaft og - skal ned i dejen.

4) Fordel dejen i en smurt randform, bag kagen i 30-35 minutter. Afkøl på en rist.

5) Rør ingredienserne til glasuren sammen, til den er let tyk flyende. Kom glasuren på kagen med en gaffel så det bliver spredt, den må gerne løbe ned af siderne.

6) Skær citroner i skiver og kog dem med vand og honning i 12 min.

7) Pynt på kagen.

13 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Forside_Appetizer-RGB-farver-scaled.jpg, forside.jpg
bottom of page